Velkommen til Longyearbyen

Longyearbyen ble etablert i 1906 med oppstarten av gruvedriften. Longyearbyen var lenge en «company town», men er i dag en norsk småby og administrasjonssenter på Svalbard.

Dette er Svalbard

Svalbard er en arktisk øygruppe og Norges nordligste region. Den nederlandske sjøfareren Willem Barentsz oppdaget Svalbard i 1596. Siden 1600-tallet har mange nasjonaliteter drevet virksomhet på Svalbard – blant annet fangst, forskning, gruvedrift og turisme.

Fakta om Svalbard

les mer

Oppdagelsen

les mer

Svalbards historie

les mer

Svalbardtraktaten

les mer

Isfjorden

les mer

Dette er Longyearbyen

Longyearbyen, det administrative hovedsetet på Svalbard, er en liten metropol med 2400 innbyggere fra over 50 nasjoner. Menneskene i denne lille arktiske byen lever i tett samhold under tøffe klimatiske forhold, med den høyarktiske villmarken på dørstokken.

Destinasjon Longyearbyen

les mer

Longyearbyen Community Guidelines

les mer

Longyearbyen Lokalstyre

les mer

Bærekraftig reisemål

Det er et mål at Svalbard skal være verdens best bevarte villmark.  Miljøpåvirkningen fra fastboende og tilreisende må derfor være så liten som mulig.

Miljøvern

les mer

Opplev Svalbard med god samvittighet

les mer

Se og gjøre

Det å komme seg ut i Svalbards arktiske villmark, er for mange hovedgrunnen til å besøke øygruppen. Men Svalbard har mye mer å by på. Longyearbyen er en stor liten by, full av gode opplevelser innen mat, drikke, kultur, historie og shopping.

Attraksjoner

les mer

Aktivitetsplanleggeren

les mer

Se og gjøre

les mer

Aktiviteter

les mer

Sikkerhet på Svalbard

Svalbardnaturen er vill og vakker, men kan også være uforutsigbar. Den krever god planlegging og kunnskap, og aller best oppleves den sammen med en erfaren guide.

Din sikkerhet på Svalbard

les mer

Sysselmesteren om ferdselsrestriksjoner

les mer

Isbjørn

les mer

Dyre- og planteliv

Dyre- og plantelivet på Svalbard er rikt og variert, selv om livet er værhardt og landskapet er dekket av is og snø mye av året. Størst er mangfoldet på sommeren, når fugler trekker nordover, og fjellsider og dalstrøk blomstrer under midnattssolen.

Dyrelivet på Svalbard

les mer

Isbjørn

les mer

Planteliv

les mer

Fugler

les mer