Sentrum

Gågata er byens hjerte. Her finner du post, apotek, butikker, kafeer, restauranter, overnattingssteder, kulturhus og sykehus.

Arktisk byliv

Med over 2 000 fastboende fra mange nasjoner er Longyearbyen en arktisk metropol. På mange måter er Longyearbyen som en hvilken som helst liten by, men noen ting skiller seg ut og minner deg på hvor på globusen du er. For eksempel har vi egne traseer for snøscooter inne i byen, og reinsdyr som vandrer gatelangs er ikke et sjeldent syn!

Polar byferie

les mer

Shopping

les mer

Turistattraksjoner

les mer

De mest romantiske stedene i Longyearbyen

les mer

Matkultur

Hvem hadde trodd at du i verdens nordligste by, med Nordpolen som nabo, kan velge og vrake i gode restauranter? Her noen av Norges beste restauranter, og gir blant annet muligheten til å smake på kortreiste råvarer fra Svalbard av høy kvalitet.

Spisesteder

les mer

Kombinerte matopplevelser

les mer

Kaféer

les mer

Barer og utesteder

les mer

Fakta om Longyearbyen

Er du oppdatert på fakta om Longyearbyen?

Ti rare ting i Longyearbyen

les mer

Informasjon til besøkende i Longyearbyen

les mer

Longyearbyen Lokalstyre

les mer

Se og gjøre

Det å komme seg ut i Svalbards arktiske villmark, er for mange hovedgrunnen til å besøke øygruppen. Men Svalbard har mye mer å by på. Longyearbyen er en stor liten by, full av gode opplevelser innen mat, drikke, kultur, historie og shopping.

Muséer og gallerier

les mer

Velvære

les mer

Se og gjøre

les mer

Aktiviteter

les mer

Byhistorie

Longyearbyen ble etablert i 1906 med oppstarten av gruvedriften. Longyearbyen var lenge en «Company Town», men er i dag en moderne norsk by og administrasjonssenter på Svalbard.

Longyearbyens historie – Sysselmannen

les mer

Longyearbyens historie – Svalbard Museum

les mer

Svalbardreinen – urban og vill

Svalbardreinen

les mer